Peter Gorm Hansen


Udgivelser

Historien om en succes

Ledelse af landsdækkende fælleskommunale virksomheder

Historien om en succes handler om de landsdækkende fælleskommunale virksomheder. Det lyder kommunalt og kedeligt. I virkeligheden er det en spændende fortælling om en gruppe virksomheder, som gennem en årrække har været knyttet til Kommunernes Landsforening. Kun få af dem har været kendt af den store offentlighed. Bedst kendte er Kommunedata og Kommunekemi. Men alle virksomhederne har haft stor betydning for kommunerne og hele den danske samfundsudvikling.

Bogen fortæller, hvorfor disse virksomheders i sin tid blev dannet, hvad de har bedrevet, hvordan de har været ledet, og hvorfor flere endte med at blive solgt eller fusioneret. Ofte blev de etableret enten for at løse en bunden opgave, som ingen eksisterende virksomheder kunne løse, eller fordi det var den billigste løsning for kommunerne. Et eksempel er Kommunekredit, som den dag i dag kan yde lån til kommuner og regioner på langt mere favorable vilkår end det åbne marked tilbyder. Efterfølgende er mange af dem også blevet privatiseret og solgt, ofte med fortjeneste, fordi de i stadig stigende grad fik andre kunder end blot kommunerne.

Historien om en succes er skrevet af tidligere topchefer i de fælleskommunale virksomheder og andre med tæt kendskab til dem.  

Læs mere
Udgave 01, 2018 | 319 sider | ISBN 9788762904576

Pris

E-bog Papirbog
382,50 kr 425,00 kr
Medlemspris Medlemspris
306,00 kr 340,00 kr

Ledelse af interesseorganisationer

- lessons learned

Fire forhenværende direktører fra indflydelsesrige interesseorganisationer giver deres fremstilling af, hvordan interesseorganisationer ledes, hvad deres opgaver er og hvordan de agerer i forhold til staten, andre myndigheder, internationale organer og ikke mindst medierne. Det er den konkrete selvoplevede virkelighed gennem en lang periode. De fire direktører har alle været tilknyttet deres respektive organisationer i over 30 år, så det er et gevaldigt tidsrum, de øser erfaringer fra. 

Udforsk flere bøger inden for organisation og ledelse
Læs mere
Udgave 01, 2015 | 364 sider | ISBN 9788762904453

Pris

Papirbog
385,00 kr
Medlemspris
308,00 kr