Hvorhen Europa?

En af Danmarks skarpest profilerede stemmer i Europadebatten frygter, at Unionen ikke overlever. ”Hvorhen Europa?” spørger Uffe Østergård og svarer med en suveræn syntese af tusind års europæisk historie, der vil udfordre både unionens tilhængere og dens modstandere.

EU har paradoksalt styrket nationalstaterne samtidig med at vælgerne frygter, at deres nationale suverænitet er ved at forsvinde i Bruxelles. Derfor er EU nu i større vanskeligheder end nogensinde. I stedet for mere union har Europa fået nationalisme, Brexit og lande på kant med demokratiet. Uffe Østergård insisterer på, at vi kan lære af historien.

Arrangementet tager udgangspunkt i bogen ”Hvorhen Europa?” af professor emeritus i dansk og europæisk historie Uffe Østergård.

Oplægsholdere

Uffe Østergård, ph.d., er professor emeritus i dansk og europæisk historie ved CBS. Han er en af Danmarks skarpest profilerede stemmer i Europadebatten, og stør bag en lang række udgivelser: bl.a. Europas ansigter, Nationale stater og politiske kulturer i en ny gammel verden (1992) og Hvorfor er danskerne danske? (2017).

Anker Brink Lund er professor, dr.phil. ved Copenhagen Business School, hvor han koordinerer forskning ved CBS Center for Civil Society Studies.

Læs mere og tilmeld dig

Arrangementet er for medlemmer af Djøf.